Friday, October 11, 2019

LETTERFRACK JA KYLEMORE ABBEY

Retkipäivä Letterfrackiin
11.10

Luokallamme on perjantaisin työssäoppimispäivä, joten perjantaisin meillä ei ollut koulua. Ensimmäisenä perjantaina päätimme lähteä tutustumaan Irlantilaiseen ylemäntason kouluun GMIThen Letterfrackiin. Gtin opiskelijat hakevat halutessaan sinne jatko-opiskelemaan. Siellä opiskellaan huonekalujen suunnittelua ja valmistusta.




Päivä koululla alkoi kahvilla parin opettajan kanssa. 


Koska koulussa on vain puualan opiskelua, niin puitteet ovat sen mukaiset. Todella isot ja minipuoliset puutyösalit moneen eriliaseen työskentelyyn mm. CNC-kone, 3D-printteri, testilaboratorio moniin tarpeisiin, metallityöskentelyä, oma puukuivain ja saha lankuksi leikkaukseen. Koululla on myös panostettu suunnitteluun ja siihen on myös varattu moninaisia tiloja ja mahdollisuuksia. 
Koulussa käytetty puutavara on lahjoitettua luonnollisesti kaatunutta puuta;eli koulua varten ei kaadeta puuta.

Koulu on maksullinen opiskelijoille. Koulun alkaessa opiskelijat maksavat itselleen valmiiksi kootun työkalupakin, joka sisältää mm. käsihöylän, japaninsahan, mittoja ja poranteriä. Koulun alussa opiskelijat opettelevat huoltamaan kaikkia saamiaan työkaluja ja niiden kunnossa pitoon panostetaan.


Kouluun tutustumisen jälkeen saimme kyydin Kylemoren Abbeyyn, jossa vietimme iltapäivän kierrellen.

Kylemore Abbeyssä oli mm gootti-kirkko, linna ja hieno iso puutarha.


Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme luokkalaisemme kanssa tutustumassa Galwayn yöelämään. Oikein mukavia tyyppejä meidän luokalla. Irlantilainen rento meininki näkyi kaupungilla kulkiessa.

No comments:

Post a Comment