Monday, October 7, 2019

SEIKKAILU ALKAKOON



7.10 klo 6.10 tapasimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaikkialla silmät ristissä ja intopiukeana. Aikaa oli hyvin lennon lähtöön. Aikaa kulutettiin tax free shopissa ja kahvilla. Huomaamatta aika kului niin, että opettajamme Mona joutui juosten hakea meitä portille, huutaen ” portti sulkeutuu, nyt äkkiä!” Tästä jäikin reissun päälle vitsi, että Mona sai monesti hoputtaa meitä huutaen tätä lausetta.



Puolenpäivän aikaa saavuttiin Dubliniin Oslon kautta. Haroiltiin ympäriinsä matkalaukkujen kanssa etsimässä säilytyspaikkaa, joka oli varattu etukäteen Suomesta. Käsiemme vapauduttua suuntasimme ensimmäiselle irlantilaisella oluelle ja ruoalle! Päivä jatkui Dublinia kierrellen mm. Molly Malones- patsaalle ja Temple baariin. Tuliaisia tarttui matkaan jo Dublinista.

Katukuvaa, Dublin on kaunis kaupunki. Sää Suosi meitä, aurinko paistoi ja lämpöä oli melkein 20 astetta.

Molly Malones, joka tuo onnea katsojalleen.

Ihana karkkikauppa

Kuuluisassa Temple baarissa nauttimassa maan annista.


”Äkkiä portti sulkeutuu vauhtia nyt!” Kuului taas, kun tuli aika hypätä bussin kyytiin Galwayta kohti. Olimme ostaneet bussiliput etukäteen, mutta niissä ei ollut kovin tarkkaan mainittu mistä bussi lähtee. Juoksimme katuja pitkin edestakaisin matkalaukut perässä rullaten. Huh! Hätä meinasi tulla kaikille, kunnes vihdoin löysimme oikean pysäkin, onneksi bussikin oli myöhässä. Bussimatka kesti melkein 3 tuntia, joka taittui melko levottomassa tunnelmissa. Perillä Galwayssa oltiin klo 21 aikaan. Saimme heti taksista noustuamme ensimmäisen osuuden Irlannin hulluista vesisuihkuista. Sade kesti 2min, mutta lopputulos oli kuin olisi seissyt vesiputouksen alla. 

Irlanti-kotimme oli yläkerrassa ja alapuolella oli lääkärinvastaanotto.

Kyllä uni maittoi kaikille sinä iltana.







No comments:

Post a Comment